Welke steden te bezoeken in Rhône Alpes?

De regio Rhône Alpes, een echt kruispunt van Europa, is een van de grootste regio's van Frankrijk. Vanwege de zoetheid van het leven en de gevarieerde landschappen en cultuur, is dit een regio die meerdere locaties biedt om te ontdekken. Door de interessantere steden dan de andere kunt u opmerkelijke architecturen bewonderen, oude kastelen en hun verhalen ontdekken en bezoeken, zeilen op meren. Je hebt ook de mogelijkheid om te wandelen in natuurparken of te verblijven op campings. Alles is aanwezig om u aangename momenten te bezorgen. In de rest van ons artikel laten we u enkele steden in de regio Rhône Alpes zien.

Lyon, de stad met twee rivieren

Het is de derde stad van Frankrijk en ligt aan de samenvloeiing van de Rhône en de Saône. Het werd zelfs uitgeroepen tot beste Europese bestemming van het weekend tijdens de World Travel Award 2016. Lyon is het soort stad dat u bezoekt en neemt al uw tijd in beslag.

Laat eerst de charme van het oude Lyon opereren in de steegjes, de prachtige galerijen of de beroemde traboules. De traboules zijn onder andere doorgangen tussen twee straten, soorten gangen die naar de binnenplaatsen van gebouwen leiden. Profiteer ook van de rijkdom die de gastronomie van Lyonnais biedt door zowel vlees als wijnen te proeven.

Een bezoek aan de basiliek zou ongetwijfeld een uitstekende keuze zijn en je zou er toegang toe hebben via La Fourvière of La Colline qui prie. Laat de charme blijven werken door de oevers van de Saône te bewonderen. Je zou jezelf kunnen trakteren op een leuke romantische of familiewandeling. Een fantastische ontdekking die natuur, hedendaagse kunst en stedelijke herontwikkeling samenbrengt.

Saint-Etienne, de visionaire stad

Of u nu een liefhebber bent van wandelingen of liever fanatiek bent van de algemene cultuur, Saint-Etienne zal aan uw verwachtingen voldoen. Ontdek een veelvoud aan activiteiten door de natuur (dierentuinen, aquaria, parken en andere tuinen, boswandelingen ...).

Maak tegelijkertijd een rondleiding door de vele musea, historische monumenten, theaters en de prachtige en beroemde kastelen die de stad bevat. Pretparken en watercomplexen bieden activiteiten die u opwindend zullen maken. Als je atletisch bent, heb je de keuze uit verschillende disciplines zoals paardrijden, bowlen of schaatsen.

Ben je hoogtevrees? Een avontuur in een boomtop zou welkom zijn. Trakteer uzelf op momenten van ontspanning door een bezoek te brengen aan de mooiste tuinen van Saint-Etienne (de Montée Bailly-tuinen, het François Mitterrand-park, het Joseph Sanguedolce-park en de Michel Olagnier-tuin) en het Saint-Etienne-planetarium dat Biedt vaak shows voor het hele gezin.

Valencia, stad van kunst en geschiedenis

Gelegen in het departement Drôme, zal Valence u eerst verleiden met zijn geschiedenis en ook met de plaats ingenomen door kunst. Voor natuur- en natuurliefhebbers kunt u uw batterijen opladen op een 4-sterrencamping in de Rhône-Alpes, omgeven door groene vegetatie en adembenemende uitzichten zoals www.lesoleilfruite.com/nl/. U zult met plezier een bezoek brengen aan Jouvet Park, dat alleen al bijna 700 bomen van zeldzame soorten samenbrengt. Het mini-pretpark zal uw kinderen verrukken.

Als u rust wilt, kunt u wandelingen maken in de schaduw van de populieren en wilgen die u kunt bereiken via gemarkeerde paden.

Les dernières publications "motorbooturk.nl"

motorbooturk.nl